Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували три законопроекти про місцеві вибори


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Верховній Раді зареєстрували три законопроекти про місцеві вибори.

Наразі текст двох документів на сайті парламенту відсутній.

Відповідно до пояснювальної записки законопроекту № 2831-1, авторства народного депутата від «Народного фронту» Миколи Федорука, документ пропонує механізм пропорційних виборів депутатів міських рад за відкритими виборчими списками, також пропонується скорочення чисельності депутатського корпусу приблизно вдвічі.

За словами одного з авторів законопроекту № 2831-2 Олександра Черненка, документ, серед іншого, передбачає скорочення кількості депутатів місцевих рад, відкриті списки на виборах обласних і міських (у великих містах) рад, багатомандатну мажоритарну систему на виборах до районних, міських рад, а також проведення виборів мерів великих міст у два тури.

Раніше народний депутат з об’єднання «Самопоміч» Олег Лаврик в ефірі Радіо Свобода припустив, що на початку червня Верховна Рада ухвалить новий закон про місцеві вибори.

Минулого року учасники коаліційних переговорів домовилися про необхідність внесення змін до законодавства в частині введення пропорційної системи виборів до липня 2015 року. Тоді наголошувалося, що упродовж першої половини 2015 року необхідно ухвалити зміни до законодавства про місцеві вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

XS
SM
MD
LG