Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА вирішила не бойкотувати вибори президента ФІФА


Президент УЄФА Мішель Платіні
Президент УЄФА Мішель Платіні

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вирішив не бойкотувати конгрес ФІФА у швейцарському Цюриху, де мають відбутися вибори президента організації.

Чинний голова ФІФА Зепп Блаттер має відкрити засідання о 18:00 за Києвом.

Голова Ірландської федерації футболу Джон Делані заявив, що президент УЄФА Мішель Платіні закликав Блаттера подати у відставку, але той відмовився.

Раніше міністри закордонних справ Франції і Великобританії розкритикували ФІФА і закликали відкласти вибори президента Міжнародної асоціації футболу, заплановані на 29 травня.

УЄФА перед цим закликала на півроку відкласти вибори президента ФІФА на тлі закликів у всьому світі до Блаттера піти у відставку, і погрожувала бойкотувати конгрес у Цюриху.

27 травня швейцарська поліція заарештувала сімох посадовців ФІФА, яких звинувачують у корупції в США. Крім того, влада Швейцарії порушила справу за підозрою у зловживанні і відмиванні грошей, пов’язаних із жеребкуванням на право проводити чемпіонати світу з футболу у 2018 і 2022 роках, які мають відбутися в Росії і Катарі.

Спонсори ФІФА, зокрема Adidas, Coca-Cola, McDonald’s і Visa закликали організацію реформуватися, якщо вона не хоче втратити мільйонні спонсорські угоди.

XS
SM
MD
LG