Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: під час обстрілу Горлівки загинули троє цивільних


Прапор угруповання «ДНР» на в'їзді у Горлівку, 14 грудня 2014
Прапор угруповання «ДНР» на в'їзді у Горлівку, 14 грудня 2014

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють про обстріл Горлівки Донецької області 26 травня, у результаті якого загинули троє цивільних.

«Мешканці, включаючи одного пораненого, розповіли представникам СММ про обстріл, який розпочався о 18 годині 26 травня. Спостерігачі бачили дев’ять кратерів (у радіусі 200 метрів) у трьох місцях житлового району. В одному із місць був проведений їхній аналіз. У цьому місці спостерігачі бачили тіло загиблої жінки, неподалік цих кратерів. СММ припускає, що кратери спричинені артилерійським обстрілом з півночі чи північного заходу. На місці спостерігачі знайшли шрапнель зі 122-міліметрової артилерії», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 27 травня, опублікованому сьогодні.

«Спостерігачі СММ бачили будинок на вулиці Планерній, у який влучив снаряд і зруйнував фасад. Тут спостерігачі знайшли шрапнель від 122-міліметрової артилерії. У цьому місці представники СММ бачили сліди крові. За повідомленням «рятувальників» «ДНР» і місцевих жителів, під час цієї атаки загинув 38-річний чоловік і його 11-річна дочка, а його дружина і двоє маленьких дітей були госпіталізовані через поранення. У місцевій лікарні спостерігачі ОБСЄ спілкувалися з пораненою жінкою. Вона та її діти мають осколкові поранення. Пізніше СММ ОБСЄ у морзі бачили три тіла (чоловіка середнього віку, жінки і дитини). Спостерігачі встановили, що всі троє стали жертвами обстрілу», – зазначили в СММ ОБСЄ.

26 травня сепаратисти заявили про обстріл українськими військовими Горлівки, у результаті якого, за їхніми словами, загинули троє цивільних.

Українська сторона наразі цієї інформації не коментувала.

Горлівка зараз перебуває під контролем бойовиків угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним.

За даними ООН, за час конфлікту на Донбасі, який триває з квітня 2014 року, там загинули понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG