Доступність посилання

ТОП новини

Донбас, 28 травня: обстріли тривають, сторони конфлікту обмінюються звинуваченнями


У штабі АТО заявляють, що упродовж середи, 28 травня, обстріли позицій українських військових з боку проросійських бойовиків продовжилися.

«На Донецькому напрямку загарбники з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали наші позиції в районі населених пунктів Гранітне, Новоселівка Друга, Верхньоторецьке, шахту Бутовка, Опитне, Водяне, Сєвєрне. По Мар’їнці працював снайпер», – повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін у четвер увечері.

«На Луганському – злочинці стріляли по Щастю. А на Маріупольському – загарбники з мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї обстрілювали Широкине. Тут же працював і снайпер», – зазначив речник штабу АТО.

За словами Матюхіна, тихо було лише на Артемівському напрямку.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 30 разів порушували режим припинення вогню.

«Обстрілу піддавалися населені пункти Докучаєвськ, Ясне, Миколаївка, Набережне, Широкине, Спартак, Лозове, Калинівка, Новогригорівка, Горлівка, Дебальцеве, шахта Жовтнева, район аеропорту. Найбільш інтенсивний обстріл вівся по населеному пункту Широкине і Лозове, у результаті обстрілу було випущено понад 200 снарядів калібром 82 і 120 міліметри. Втрати серед особового складу армії «ДНР» становили двоє поранених», – заявив Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР» у четвер, 28 травня.

(Відео користувача YouTube ГОРЯЧИЕ НОВОСТИ | СОБЫТИЯ ДНЯ)

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG