Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові відвернули теракт у Станиці Луганській – прес-центр АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Українські військові відвернули теракт у контрольованій владою України частині Луганської області – в райцентрі Станиця Луганська. Про це повідомляє прес-центр АТО.

«28 травня група військової контррозвідки отримала оперативну інформацію про те, що біля будівлі Пенсійного фонду в Станиці Луганській терористи планують привести в дію вибухонебезпечний предмет під час великого скупчення людей, які хотіли провести там зібрання з вимогою відкрити пішохідний перехід через зруйнований міст. Вже незабаром наші сапери розмінували встановлений радіокерований фугас», – ідеться в повідомленні.

Також українські військові повідомляють, що проросійські бойовики далі обстрілюють позиції сил АТО на всіх чотирьох напрямках – Маріупольському, Донецькому, Луганському та Артемівському. Більша частина обстрілів, за цими даними, відбулася у вечірні години 28 травня, ніч на більшості позицій минула спокійно.

Сайти сепаратистів не містять жодної інформації про події в Станиці Луганській, а також не наводять оперативних даних про бойові дії протягом останніх годин.

Водночас вони вказують, що у Горлівці 28 травня поховали 11-річну дівчинку Катю та її батька Юрія, загиблих, як стверджують сепаратисти, внаслідок «обстрілу міста українськими силовиками». Раніше 28 травня сепаратисти попросили ОБСЄ провести публічне розслідування за фактом обстрілу Горлівки Донецької області, у результаті чого загинули троє цивільних.

У штабі АТО спростовують звинувачення сепаратистів в обстрілі Горлівки Донецької області 26 травня.

XS
SM
MD
LG