Доступність посилання

ТОП новини

Промову Блаттера на конгресі ФІФА перервали вигуками «Ізраїль геть»


Пропалестинські протестувальники на деякий час перервали конгрес ФІФА у швейцарському Цюриху з вимогою виключити Ізраїль з керівництва Міжнародної федерації футболу.

Двоє жінок-протестувальниць почали вигукувати «Ізраїль геть» і махати червоними картками під час вступної промови чинного президента ФІФА Зеппа Блаттера. Їх швидко вивели із залу охоронці.

Раніше сьогодні група зі 150 пропалестинських мітингувальників зібралися під залом, де відбувається конгрес.

Палестинці, які приєдналися до ФІФА у 1998 році наполягають на виключенні Ізраїлю, пояснюючи свою вимогу тим, що Ізраїль свідомо обмежує вільне пересування і спортивну діяльність палестинських футболістів.

Для підтримки своєї пропозиції Палестинській футбольній асоціації потрібно буде заручитися підтримкою двох третіх із 209 членів ФІФА.

29 травня на конгресі ФІФА мають обрати нового президента цієї організації.

На посаду претендують чинний голова ФІФА 79-річний Йозеф Блаттер, який балотується вже на п’ятий чотирирічний термін, і йорданський принц Алі бін Аль-Хусейн.

Виборам передував найбільший корупційний скандал в історії ФІФА. 27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

XS
SM
MD
LG