Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за минулу добу загинув 1 військовий, 6 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, шестеро були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, основних втрат сили АТО зазнали у передмісті Донецька.

Як заявив Лисенко, на Маріупольському напрямку єдиним місцем бойових дій залишається селище Широкине. «Активність бойовиків значно підвищилася у другій половині дня, внаслідок чого сили АТО були змушені вести вогонь у відповідь. Водночас фактів застосування важкого озброєння з боку противника на цих рубежах оборони не зафіксовано», – сказав речник.

За його словами, на Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою. «Відновилися бойові дії в районі аеропорту: противник веде щільний вогонь зі 120-мм мінометів та 122-мм гармат. Також неспокійно у Мар’їнці та прилеглих територіях, зокрема наші позиції в селищі Березове Мар’їнського району протягом півгодини обстрілювалися з реактивних установок «Град». Водночас бойовики ведуть вогонь не лише по військових: вчора зранку зі 120-мм мінометів було обстріляне селище Гранітне», – додав Лисенко.

Він також повідомив про перестрілку зі стрілецької зброї і гранатометів в околицях Горлівки поблизу селища Кірове.

«На Луганському напрямку ситуація дещо стабілізувалася – активність ворога знизилася. Бойові дії на цьому секторі оборони велися в районі селища Золоте, села Трьохізбенка, міста Щастя та селища Станиця Луганська. Противник вів вогонь переважно з гранатометів, і завдяки ефективній обороні та веденню вогню у відповідь втрат у лавах сил АТО на цій ділянці не було», – сказав Лисенко.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах українських військових, про жертви і постраждалих наразі не повідомляють.

Попри домовленість, досягнуту в Мінську 12 лютого, про перемир’я на сході України, бойові дії там продовжуються. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG