Доступність посилання

ТОП новини

Перемир’я на Донбасі порушується щодня – Штайнмаєр


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України режим припинення вогню порушується щодня, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«Хоча ОБСЄ намагається на сьогодні заспокоїти ситуацію навколо Широкина і Донецького аеропорту, ми щодня спостерігаємо порушення режиму припинення вогню», – сказав Штайнмаєр під час VIII Київського безпекового форуму.

За його словами, 2 червня робочі групи у рамках тристоронньої контактної групи проведуть зустрічі, на яких обговорять ситуацію у сфері безпеки, гуманітарної допомоги, економічного відродження регіону і політичних реформ.

Штайнмаєр наголосив на важливості повноцінного дотримання режиму припинення вогню, відведення озброєнь і відновлення повного контролю над українським кордоном.

Голова МЗС Німеччини наголосив, що виконання мінських домовленостей є єдиним шляхом для врегулювання ситуації на Донбасі.

«Шлях мінських угод – це політичний шлях, шлях уникнення подальшої ескалації ситуації, шлях, який вимагає від усіх сторін конфлікту сісти за стіл переговорів і залишатися за цим столом», – наголосив Штайнмаєр.

Попри домовленість, досягнуту в Мінську 12 лютого, про перемир’я на сході України, бойові дії там продовжуються. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG