Доступність посилання

ТОП новини

Суддю, який вів справу Коцаби, мобілізували


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Двох івано-франківських суддів мобілізували, і це може спричинити певні проблеми, ускладнити судову роботу, заявив голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк.

Серед мобілізованих, за його словами – суддя-криміналіст Володимир Попович, у якого на розгляді близько 50 справ, вони будуть розподілені між іншими суддями. Хоча, за словами Антоняка, проблема в тому, що «деякі справи вже підходили до завершення, по деяких справах люди перебувають під вартою тривалий проміжок часу – зараз відповідно до закону ці справи повинні розпочатися спочатку».

Попович веде також справу блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді і перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України. Тут ситуація дещо інша: є запасний суддя, тож справа буде продовжена, додав Антоняк.

Як пояснив голова суду, по справі Коцаби «було заявлено багато свідків, що це може бути довго, тому було визначено запасного суддю, а сталося так, що цей запасний суддя згодився».

Судді, яких мобілізували в середині травня, пройшли медкомісію і готуються до військового навчання. Вони не відмовилися від мобілізації, хоча могли це зробити, враховуючи спеціальний статус суддів.

Наразі це перший випадок в Україні, коли суддів мобілізовують, бо ті, які зараз перебувають на фронті, є добровольцями.

XS
SM
MD
LG