Доступність посилання

ТОП новини

Держава не планує бюджет на лікування переселенців – експерт


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Держава ніяк не розраховує свої витрати на медичне обслуговування вимушених переселенців, про це в ефірі Радіо Свобода заявив експерт Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов.

За його словами, медичне обслуговування є на сьогодні найбільшою проблемою для внутршньо переміщених осіб.

«Досі не сформований бюджетний запит на те, щоб закласти на майбутнє виплати на вимушених переселенців», – зазначив експерт.

«Скільки б не прийняла та чи інша область, наприклад, Харківська вже прийняла 350 чи 370 тисяч (дуже важко сказати, бо що офіційна статистика – десь 330, але ми розуміємо, що їх більше), не плануються бюджетні витрати на медицину на цю категорію людей, які переміщуються на контрольовану (Україною – ред.) територію», – сказав Черноусов.

Заступник голови Адміністрації президента України Ростислав Павленко в ефірі Радіо Свобода зазначив, що наприкінці минулого року, коли ухвалювався державний бюджет, «не було повної інформації про те, наскільки широкою буде ця проблема». «Зараз це вирішуються і в контексті змін до бюджету цього року, і особливо на бюджет наступного року, щоб і медичне забезпечення, і доступ до соціальної підтримки був повноцінним», – наголосив Павленко.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG