Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: есмінець «Росс» не змінював курсу через російський літак


Есмінець «Росс» (архівне фото)
Есмінець «Росс» (архівне фото)

Пентагон спростував повідомлення державного російського інформаційного агентства «РІА Новости» про те, що літаки Су-24 Чорноморського флоту РФ нібито змусили есмінець ВМС США «Росс», який зараз перебуває в Чорному морі, змінити курс.

Прес-секретар Пентагону повідомив агентству «Ройтерс», що есмінець «Росс» увесь цей час перебував у нейтральних водах у Чорному морі, виконуючи звичайні операції.

На сайті 6-го флоту США розміщена заява, в якій мовиться: «Екіпаж есмінця «Росс» спостерігав звичайний політ Су-24 і не вступав з ним у взаємодію, причому обидва перебували в міжнародних водах. «Росс» продовжив свою місію після того, як літак повернувся на базу. Ні в який момент «Росс» не діяв агресивно і не ухилявся від виконання запланованої операції. Поведінка екіпажу була і залишається професійною».

Раніше агентство «РІА Новості» повідомило з посиланням на джерело в силових структурах анексованого Росією Криму, що літаки Су-24 змусили військовий корабель США відійти в нейтральні води в східній частині Чорного моря, оскільки екіпаж американського військового судна нібито вів себе провокаційно і ходив уздовж самої лінії територіальних вод Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG