Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ фіксує рух важкого озброєння на Донбасі


Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати рух важкого озброєння на Донбасі, що не відповідає Мінським домовленостям.

«СММ відвідала 8 сховищ важкого озброєння української техніки. У трьох із них спостерігачі зафіксували, що більшість озброєння було на місці і його розташування відповідало лінії відведення, але деяке озброєння, яке тут зберігалося – зникло. Не було 6 гаубиць, 6 систем залпового вогню «Град» і 4 буксирних гаубиць», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ на 31 травня, опублікованому сьогодні.

«СММ також відвідала одне сховище важкого озброєння угруповання «ЛНР» і зафіксувала, що все озброєння, яке тут зберігалося зникло», – зазначили спостерігачі.

У СММ ОБСЄ повідомили також, що спостерігали рух важкого озброєння у різних частинах Донбасу, як з українського боку, так і на території, підконтрольній сепаратистам.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG