Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман збирає Раду коаліції щодо зняття недоторканності з Клюєва і Мельничука


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман збирає засідання Ради коаліції для розгляду питання про зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Про це спікер сказав під час виступу у парламенті.

За словами Гройсмана, парламент не має права зволікати з розглядом питання щодо зняття недоторканності з депутатів.

«Парламент має виконати частину своїх повноважень щодо розгляду питання й ухвалення рішення. І ні у кого – я це наголошую – немає права затягувати цей процес», – сказав спікер.

Як заявив Гройсман, засідання Ради коаліції відбудеться о 12:00. На нього запросять першого заступника голови регламентного комітету Павла Пинзеника.

Спікер наголосив, що можливо буде проведене додаткове засідання комітету, після чого питання згоди на зняття недоторканності з депутатів буде винесено в сесійну залу.

Раніше регламентний комітет передав спікеру свої висновки з приводу подання Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з двох депутатів. Члени комітету визнали подання щодо Клюєва законним, але не змогли визначитися, чи воно є достатньо обґрунтованим через брак доказів від ГПУ, а також підтримали подання про зняття недоторканності з Мельничука.

Генпрокурор Віктор Шокін повідомив 12 травня, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з них недоторканності. За його словами, йдеться про Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

XS
SM
MD
LG