Доступність посилання

ТОП новини

Богомолець: за час проведення АТО загинули 16 медпрацівників


Ольга Богомолець
Ольга Богомолець

За час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 16 медичних працівників, ще 60 були поранені, повідомила голова комітету Верховної Ради з охорони здоров’я, радник президента України Ольга Богомолець.

На засіданні колегії МОЗ, що відбувається за участі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, Богомолець також зачитала поіменний список загиблих, і присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

1 червня в ООН заявили про зростання кількості загиблих внаслідок конфлікту на сході України, що триває від квітня 2014 року, до щонайменше 6417 людей. Поранені, як йдеться в звіті, 15962 людини. Агенція ООН наголошує, що справжнє число загиблих і поранених може бути значно більшим.

8 травня президент України Петро Порошенко повідомив, що внаслідок конфлікту на сході країни загинули 1675 українських військовослужбовців і близько семи тисяч цивільних жителів. Понад тисяча людей, за його словами, зникли безвісти.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG