Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» просить Кличка звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти


«Правий сектор» просить міського голову Києва Віталія Кличка звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти.

«Пане Кличку, сьогодні у вкрай тяжкий для Батьківщини час, коли багато воїнів, які виступають проти даного антихристиянського явища, перебувають на ротації в Києві та можуть не сприйняти ЛГБТ-парадів. Для уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру, просимо Вас, звернутися до суду з проханням заборонити цей захід заздалегідь», – йдеться у зверненні організації.

«В Україні єдиний гей-парад пройшов за президентства Януковича під охороною тисячі силовиків «Беркута». Просимо також звернути увагу, що суспільство вкрай негативно ставиться до подібних акцій ЛГБТ. Більшість киян – віруючі люди, і виступають проти даного явища», – наголошують у «Правому секторі».

У рамках форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015» 6 червня в Києві пройде «Марш рівності». Організатори наголошують, що це – мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

Міжнародний форум ЛГБТ «КиївПрайд2015» проводиться за підтримки українських та європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблоковали радикали. У 2013 році «Марш Рівності» вдалося провести, минулого року організатори скасували захід у зв’язку з заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

XS
SM
MD
LG