Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська з зони АТО доставили понад 30 поранених військових


©Shutterstock
©Shutterstock

До лікарень Дніпропетровська із зони АТО у середу транспортували 31 бійця, з них 20 поранених в результаті бойових дій у Мар’їнському районі на Донеччині. Про це у середу пізно ввечері повідомила радник голови Дніпропетровської ОДА, волонтерка Тетяна Губа.

За її даними, 11 бійців були доправлені спецавтобусом з 66-го Львівського військового мобільного шпиталю, який знаходиться у Донецькій області. Гелікоптерами до Дніпропетровська евакуювали ще 20 бійців, які дістали поранення під час бойових дій під Мар’їнкою: 5 – до обласної лікарні імені Мечникова, один – до 16-ї лікарні, решта – до військового шпиталю.

За даними з Дніпропетровської облдержадміністрації, медичні заклади Дніпропетровська забезпечені всім необхідним для лікування поранених бійців. Лікарні працюють цілодобово.

«4 червня в облдержадміністрації відбудеться нарада з головними лікарями дніпропетровських медзакладів, що приймають поранених. Кожен лікар має доповісти про проблемні питання, якщо такі є», – сказала Тетяна Губа.

Волонтери Дніпропетровська в соціальних мережах оголошують «100-відсоткову готовність» для небайдужих жителів Дніпропетровська – до медичних закладів просять приносити харчі та одяг для новоприбулих.

Волонтери поширюють звернення до жителів міста з проханням здавати кров для поранених під Мар’їнкою.

Як повідомила головний лікар обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк, з 4 червня у зв'язку з подіями в Мар'їнці всі відділення станції будуть приймати донорський матеріал незалежно від резусу і групи крові.

«У суботу, 6 червня, незважаючи на вихідний день, буде також проводитися збір крові. Ми будемо приймати донорів до останнього охочого», – зазначила лікар.

У штабі АТО повідомили, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

XS
SM
MD
LG