Доступність посилання

ТОП новини

У Криму за мітинг під будівлею ФСБ затримали 12 людей


У Сімферополі біля будівлі управління російської ФСБ у Криму затримали 12 людей, які прийшли підтримати Ризу Ізетова, затриманого вранці 4 червня в селі Строганівка Сімферопольського району.

Як повідомили проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» в Кримській польовій місії з прав людини, співробітники поліції затримали людей для з’ясування особи і доправили їх у Київський райвідділ МВС Криму.

При цьому, як наголосили правозахисники, у людей при собі були документи. В даний час до затриманих повинен бути допущений адвокат Еміль Курбедінов.

Раніше активіст кримськотатарського руху, глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв повідомив про те, що вранці 4 червня в селі Строганівка Риза Ізетов був заарештований невідомими в масках.

Згодом Смедляєв повідомив, що Ризу Ізетова відпустили, а на тих, хто прийшов під будівлю ФСБ підтримати його складатимуть адміністративні протоколи.

У Кримській польовий місії з прав людини повідомили, що Риза Ізетов проходить як свідок у рамках кримінальної справи, але якої саме – наразі невідомо.

Офіційних пояснень щодо даних затримань від правоохоронців Криму немає.

XS
SM
MD
LG