Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Лукаш заперечує, що вона отримала повідомлення про підозру


Екс-міністр юстиції України Олен Лукаш
Екс-міністр юстиції України Олен Лукаш

Адвокат колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш Юрій Іващенко заявляє, що його підзахисна не отримувала повідомлення Генпрокуратури про підозру.

«Ніяких повідомлень про підозру, про що повідомила Генеральна прокуратура, Олені Лукаш не повідомлялось і не вручалося. Ми зі здивуванням почули про це, оскільки упродовж останнього року нами щодо цього були подані вичерпні пояснення і безліч доказів, які вказували на відсутність складу злочину, а тому провадження мало бути закрите. Є відповідний порядок повідомлення про підозру, але нічого з цього порядку Генпрокуратурою зроблено не було, принаймні нам про це нічого не відомо», – сказав Іващенко в інтерв’ю «Українським новинам».

Раніше у середу у ГПУ заявили, що 28 травня Лукаш повідомили про підозру. За повідомленням прес-служби відомства, Лукаш підозрюється у заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

У липні 2013 року Олену Лукаш призначили міністром юстиції, 28 січня 2014 року Лукаш пішла у відставку.

У травні 2014 року Генеральна прокуратура України повідомила про кримінальне провадження проти колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича та Олени Лукаш. У Генпрокуратурі тоді повідомили, що їх підозрюють у зловживанні владою і розтраті майже 9 мільйонів гривень бюджетних коштів нібито за послуги іноземних юристів у справі проти колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, яку розглядав Європейський суд з прав людини.

XS
SM
MD
LG