Доступність посилання

ТОП новини

Філарет: у разі об'єднання з УАПЦ зміни назви і переобрання предстоятеля не буде


Українська православна церква – Київський патріархат не погодиться на зміну назви та переобрання предстоятеля в разі об’єднання з Українською автокефальною православною церквою (УАПЦ). Про це заявив голова УПЦ КП Філарет у коментарі «ТСН.Тиждень».

«Ми на зміну назви Київського патріархату не підемо, тому що саме слово «Київський патріархат» включає в себе і автокефалію. Немає патріархатів не автокефальних», − заявив Філарет.

Також він зазначив, що УПЦ КП не прийме умови переобрання предстоятеля на об’єднавчому помісному соборі.

«Якщо вони будуть ставити умову переобрання предстоятеля Київського патріархату, то це означає, що вони не хочуть йти на об’єднання», – додав він.

При цьому глава УПЦ КП наголосив, що можливе об'єднання з УАПЦ стало б іще одним кроком у напрямку визнання Української церкви Вселенським патріархатом.

У прес-центрі Київської патріархії зазначили, що знають про те, «що невідкладне об’єднання УАПЦ та Київського патріархату є бажанням переважної більшості вірних і духовенства Української автокефальноі православної церкви».

Представники УПЦ (Московського патріархату) заявляють, що схвалюють діалог між церквами, однак утримуються від більш конкретних оцінок щодо ініціативи створення Української помісної церкви.

На дотичну тему:

24.05.2015
В УПЦ Київського патріархату порадили Кирилу шукати безбожників у Кремлі, а не в Україні

За весь період окупації Криму та воєнних дій на Донбасі керівництво УПЦ (Московського патріархату) так і не засудило дії країни-агресора далі
09.05.2015
УПЦ (Московського патріархату): митрополит не встав під час вшанування Героїв України, бо «проти війни»

Під час оголошення прізвищ Героїв України у залі встали всі присутні, у тому числі і священики низки інших церков, окрім представників УПЦ (МП) далі
01.05.2015
Філарет нагородив бійців і побажав перемоги над ворогом

Нова церковна нагорода для бійців і волонтерів – медаль «За жертовність та любов до України» далі
23.04.2015
УПЦ КП теж закликала УАПЦ до об’єднання – заява

«В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України обов’язок всіх прихильників автокефалії Української церкви – перегорнути сторінку розділення та відновити єдність» далі
21.04.2015
Молитва за Україну в Європарламенті: патріарх Філарет застеріг від Третьої світової

Треба зупинити агресора на початку шляху, бо може дійти до Третьої світової – заклик до європейців глави УПЦ Київського патріархату далі
XS
SM
MD
LG