Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 10 військових, загиблих немає – речник АТО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, 10 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на маріупольському напрямку вчора бойові дії велися лише у Широкині, сепаратисти застосовували міномети та 120-міліметрову артилерію.

«На донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. Противник підвів до лінії зіткнення бронетехніку, зокрема БМП і танки. Найбільш запеклі обстріли наших позицій з боку ворога велися на північно-західних околицях Горлівки», – зазначив він.

Речник АТО повідомив, що також вчора бойові дії велися біля Мар’їнки та південніше – в районі Гранітного і Старогнатівки.

На луганському напрямку сепаратисти здійснили обстріли поблизу міста Щастя та села Старий Айдар, а також вздовж Бахмутської траси на ділянці від селища Золоте до села Трьохізбенка, додав Лисенко.

Сьогодні Андрій Лисенко повідомив Радіо Свобода, що близько 9:00 поблизу Мар’їнки розпочався обстріл позицій сил АТО, бій триває.

Уранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО у районі Мар’їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. За даними української влади, того дня під Мар’їнкою загинули четверо військових, 38 були поранені. Крім того, за цими даними, загинули двоє цивільних, п’ятеро були поранені.

Сепаратисти 3 червня ввечері подали такі дані своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Крім того, повідомляли про щонайменше 60 поранених цивільних жителів Донецька.

З часу підписання мінських домовленостей у лютому про припинення вогню обстріли не припиняються. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG