Доступність посилання

ТОП новини

Міліція береться за марнотратство на турнірі Захарової – «Схеми»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Печерське управління МВС у Києві розпочало досудове розслідування стосовно використання коштів під час проведення Міжнародного турніру зі спортивної гімнастики Ukraine Nation Cup, головним організатором якого є чемпіонка Стелла Хлус (Захарова). Йдеться про чотири мільйони державних гривень. Про це журналістам програми Радіо Свобода та Першого суспільного телеканалу «Схеми» повідомив директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

«Четвертого червня Печерське управління МВС в Києві на підставі матеріалів СБУ внесло в Єдиний реєстр досудових розслідувань постанову за частиною першою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) посадовими особами Мінмолодьспорту», – повідомив Шевченко, відповідаючи на запитання журналістів «Схем» щодо нецільового використання коштів під час проведення турніру.

Наразі прізвище самої Стелли Хлус (Захарової) у справі не фігурує.

Речник МВС додав, що деталей більше сказати не може, «бо це сталося не так давно».

Раніше журналісти «Схем» встановили, що Стелла Захарова пропонувала Мінмолодьспорту необґрунтовані витрати бюджетних коштів на проведення турніру Ukraine Nation Cup. Зокрема, пропонувалося закупити 100 ручок по 69 гривень за штуку, п’ять DVD-R дисків по 272 гривні за штуку, десять DVD-RW дисків по 255 гривень за штуку, настільні прапорці по 80 гривень. Крім цього, міністерство не мало змоги провести тендер на закупівлю товарів та послуг, як того вимагає закон, бо від чемпіонки постійно надходили «уточнювальні пропозиції».

Турнір відбувся 23–24 травня в Києві.

XS
SM
MD
LG