Доступність посилання

ТОП новини

Захід готовий запровадити нові санкції проти Росії – Байден


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

США та інші країни «Групи семи» готові запровадити нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Про це, як повідомляють інформагенції, за підсумками зустрічі у Вашингтоні віце-президента США Джозефа Байдена і прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка проінформувала прес-служба Білого дому.

«Віце-президент зазначив, що США і їхні союзники готові за необхідності запровадити серйозні додаткові санкції як відповідь на дії Росії», – йдеться в повідомленні.

Також Байден наголосив на націленості США та партнерів продовжувати тиск на Росію до повного виконання Мінських домовленостей, включно із поверненням української частини кордону під контроль України, а також виведення всіх російських військ і зброї з території України.

Також у повідомленні зазначається, що сторони обговорили «програму реформ». Зокрема, йшлося про необхідність продовження просування вперед у боротьбі з корупцією.

Арсеній Яценюк перебував із робочим візитом у США з 8 червня. Він зустрівся з представниками української та єврейської громад США, американськими урядовцями, керівництвом МВФ.

XS
SM
MD
LG