Доступність посилання

ТОП новини

У компанії «БРСМ-нафта» заперечують відповідальність за пожежу на Київщині


Пожежа на нафтобазі компанії «БРМС-нафта» під Васильковом, 10 червня 2015 року (Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій)
Пожежа на нафтобазі компанії «БРМС-нафта» під Васильковом, 10 червня 2015 року (Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій)

У компанії «БРСМ-нафта» заперечують власну відповідальність за пожежу на нафтобазі під Києвом. Про це Радіо Свобода заявив директор департаменту стратегічного маркетингу компанії Олександр Мельничук.

«Це дії зловмисників – підпал нафтобази. Ми простежуємо ланцюжок подій – від 22 квітня минулого року, вибуху на нашому автозаправному комплексі в Переяславі-Хмельницькому, який, на жаль, призвів до жертв, і наступні вибухи в Києві і Київській області – так само на наших автозаправних комплексах», – твердить Мельничук.

У МВС 10 червня повідомили, що споруди на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» в Київській області були побудовані без оформлення дозвільних документів. Про це свідчать попередні результати слідства.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляв, що ця компанія отримувала повідомлення про невідповідність пожежним нормам. Директор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-нафти» Олександр Мельничук в інтерв’ю Радіо Свобода заперечив отримання таких приписів, «їм вигідно на нас спихнути цю провину», твердить працівник компанії.

9 червня у МВС повідомили, що розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання сталася серія вибухів, яка стала причиною загибелі кількох пожежників. Внаслідок пожежі загинули чотири людини, доля ще однієї невідома, 13 поранені.

Гасіння триває досі. Станом на ранок 11 червня на місці пожежі на нафтобазі у селі Крячки Васильківського району Київської області далі горить один резервуар з паливом, повідомила прес-служба ДСНС.

XS
SM
MD
LG