Доступність посилання

ТОП новини

Україна попередила кредиторів про мораторій на виплати


Міністр фінансів Наталія Яресько
Міністр фінансів Наталія Яресько

Україна може оголосити мораторій за борговими платежами країни до досягнення угоди з кредиторами про реструктуризацію боргів на суму понад 15 мільярдів доларів. Про це у Вашингтоні заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

Вона також зазначила, що очікує від МВФ виділення в липні наступного траншу кредиту обсягом 1,7 мільярда доларів незалежно від результатів переговорів із кредиторами щодо реструктуризації боргів.

«Я не думаю, що у нас є багато часу. З огляду на це я повинна буду застосувати інші інструменти для зниження тиску на платіжний баланс – мораторій», – сказала Яресько.

За її словами, спровокувати застосування права на мораторій на виплату зовнішніх боргів Україну може відмова кредиторів від реструктуризації.

Яресько відзначила, що уряд вже виплатив близько двох мільярдів доларів заборгованості у цьому році, попри конфлікт на сході країни. Вона відмовилася сказати, чи Київ виплачуватиме кредиторам платежі за облігаціями наступного тижня.

Місія МВФ щодо першого перегляду програми розширеного фінансування працювала в Києві у травні. Раніше у фонді заявили, що для успішної реалізації кредитної програми Україна має домовитися з кредиторами щодо реструктуризації частини зовнішнього боргу.

XS
SM
MD
LG