Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пообіцяв авіабудівникам відновити держзамовлення


Презентація літака Ан-178, Київ, 16 квітня 2015 року
Презентація літака Ан-178, Київ, 16 квітня 2015 року

Україна планує відновити державне замовлення на продукцію провідного виробника авіаційної техніки – держпідприємства «Антонов». Про це під час перебування на підприємстві в Києві заявив президент України Петро Порошенко, інформує прес-служба голови держави.

За словами президента, це відбудеться в межах інтеграції «Антонова» до «Укроборонпрому».

«Це не лише можливе, але є пріоритетним завданням керівництва – як підприємства, так і «Укроборонпрому». Хотів би бачити в державному оборонному замовленні на 2016 рік продукцію «Антонова», – заявив Порошенко. Він назвав пріоритетним створення перспективних транспортних та спеціалізованих літаків, безпілотних літальних апаратів, а також нової авіатехніки.

Президент Порошенко відвідав державне підприємство «Антонов» напередодні участі виробника в авіаційній виставці у французькому Ле-Бурже.

«Лише декілька країн світу володіють таким потенціалом і такими технологіями, які сьогодні в Україні уособлює «Антонов». Дуже сподіваюся, що останнє рішення уряду, коли об'єднуються літакобудівний потенціал «Антонова» з можливостями «Укроборонпрому», дасть свою синергію», – наголосив Президент.

Державне підприємство «Антонов» засноване у 1946 році. Основними напрямками діяльності є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та післяпродажний супровід літальних апаратів. На підприємстві працює понад 13 тисяч працівників.

За 69-річну історію «Антонов» на літакобудівних заводах виготовлено більш 22 тисяч літаків з маркою «Ан», з них понад півтори тисячі продано в 50 країн світу. Зараз експлуатується 4603 літаки в 78 країнах світу.

XS
SM
MD
LG