Доступність посилання

ТОП новини

Затриманий в Україні російський військовий може подати позов до Міноборони Росії


Олександр Александров
Олександр Александров

Затриманий в Україні російський військовий Олександр Александров може подати позов до Міністерства оборони Росії, щоб підтвердити, що він є чинним військовослужбовцем. Про це він сказав в інтерв’ю кореспонденту російської «Нової газети». За словами Александрова, його контракт з російською армією ще не минув, і довести це буде нескладно.

Александров зазначив, що має намір зі своїм адвокатом перекваліфікувати статтю обвинувачення з «тероризму» на «диверсійні дії». За його словами, перебуваючи в Донбасі, він виконував накази свого командування, і тому, як він вважає, в Україні у нього повинен бути статус військовополоненого, а не терориста чи найманця. Російський військовий заявив, що під Луганськом, де його затримали українські військові, він ні в кого не стріляв і «злочинних дій не вчиняв, крім того, що незаконно перетнув кордон».

Александров повідомив, що йому не вдається зв’язатися зі своїми родичами в Росії. За його словами, один раз він розмовляв зі своєю дружиною в соціальній мережі «ВКонтакте», однак після цього вона видалила свій профіль.

Олександра Александрова і його колегу Євгена Єрофеєва затримали 16 травня під час бойових дій біля міста Щастя Луганської області. Тоді внаслідок боїв, за даними штабу АТО, загинув один український військовий.

За даними української влади, на допиті обидва затриманих повідомили, що служать у 3-й бригаді російського ГРУ. У Міністерстві оборони Росії цю інформацію спростували, заявивши, що Александров і Єрофеєв на момент затримання вже звільнилися з армії. Військові відповіли, що нічого не знають про своє звільнення. Українська влада звинувачує затриманих російських військових у тероризмі.

XS
SM
MD
LG