Доступність посилання

ТОП новини

США далі занепокоєні потоком постачання сепаратистів в Україні з Росії – речник


Джош Ернест, архівне фото
Джош Ернест, архівне фото

Сполучені Штати Америки стурбовані потоком постачання сепаратистів в Україні з Росії, заявив у понеділок речник Білого дому США Джош Ернест.

«Ми й далі занепокоєні тим фактом, що, як ми бачимо, триває постійний потік постачання і живої сили з російського боку кордону в Україну. Є безліч доказів того, що російські військові далі надають підтримуваним Росією сепаратистам на сході України критично важливі озброєння і допомогу», – сказав він на брифінгу.

За словами речника, Україні, яка постала перед таким викликом у себе на сході, її урядові й економіці дуже важлива підтримка з боку міжнародної спільноти. Він нагадав, що президент США Барак Обама під час саміту «Групи семи» минулого тижня назвав таку підтримку пріоритетною.

Речник додав, що США вже надали Україні істотну військову підтримку і продовжують підтримувати український народ і українських військових, які постали перед такою загрозою, а також надали Україні значну економічну допомогу.

Раніше в понеділок, 15 червня, радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомляв, що спеціальний представник голови СБУ передав у Вашингтоні партнерам зі США докази російської збройної агресії, зібрані бійцями антитерористичної операції.

«Мова йде про матеріали, що підтверджують вчинення злочинів проти людяності на нашій землі і які стануть предметом аналізу з боку сенаторів і конгресменів США. Зібрані матеріали можуть лягти в основу доказової бази для притягнення агресора до кримінальної відповідальності», – написав Лубківський у фейсбуці.

В Україні, як і на Заході, говорять про достатню кількість доказів прямої участі Росії у війні проти України в частині Донбасу – і наданням сепаратистам озброєнь і живої сили у вигляді «добровольців», і забезпеченням їх військовим навчанням і професійним російським командуванням, і безпосередньою участю в бойових діях підрозділів Збройних сил Росії. Москва, попри всі докази, заявляє, що все це неправда, за винятком того, що на Донбасі дійсно є деякі «добровольці» з Росії.

XS
SM
MD
LG