Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Фейгін: Савченко відмовилася від послуг українського адвоката Чевгуза


Віктор Чевгуз
Віктор Чевгуз

Українка Надія Савченко, яка утримується в російському СІЗО, відмовилася від послуг українського адвоката Віктора Чевгуза. Про це вона написала у своєму листі, оприлюдненому її російським адвокатом Марком Фейгіним.

«На сьогоднішній день я вирішила, що відмовляюся від послуг мого адвоката в Україні Віктора Чевгуза і від його роботи по суспільному захисту мене в судах Росії», – написала вона.

Савченко зазначила, що продовжить користатися послугами російських захисників Марка Фейгіна, Іллі Новікова та Миколи Полозова, а також українського адвоката Олександра Плахотнюка.

Про причини такого свого рішення вона не повідомила.

Наприкінці травня Слідчий комітет Росії завершив розслідування справи Савченко. Тепер вона та її адвокати знайомляться зі справою.

На початку червня у Росії суд продовжив термін арешту Савченко до 30 вересня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині російського кордону.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Савченко у полон. Після цього її перевезли до Росії і взяли під варту.

Її захист висловлює думку, що справа сфальсифікована, жодних доказів причетності Савченко до загибелі журналістів у слідства немає, а російський кордон вона з власної волі не перетинала.

За час арешту Савченко двічі оголошувала голодування на знак протесту проти свого тримання під вартою.

У багатьох країнах світу відбуваються акції з вимогою звільнити Надію Савченко.

XS
SM
MD
LG