Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд залишив під вартою громадянина України, звинуваченого у шпигунстві


Суд у російському Єкатеринбурзі продовжив на два місяці арешт громадянина України Сергія Скирти, якого влада Росії підозрює у промисловому шпигунстві. Про це повідомляє управління ФСБ Росії по Свердловській області.

Скирту затримали в Єкатеринбурзі в кінці березня. Слідчі вважають, що він протягом року збирав науково-технічну інформацію про діяльність російських підприємств, зокрема «Уральського турбінного заводу». Проти українця порушили кримінальну справу за статтею «Незаконне отримання та розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю».

У ФСБ стверджують, що Скирту заарештували при отриманні документів із виробництва високотехнологічного енергетичного обладнання. Збиток від передачі цих матеріалів, за даними спецслужб Росії, міг скласти кілька сотень мільйонів рублів. В управлінні ФСБ по Свердловській області заявили, що громадянин України зізнався у скоєнні злочину.

Правозахисники заявляють, що арешт Скирти політично мотивований. Наприкінці минулого місяця в ефірі Радіо Свобода голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук заявила, що Скирта – серед щонайменше 11 українців, які залишаються ув’язненими в Росії з політичних мотивів.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що понад 30 українців перебувають під вартою в Росії.

XS
SM
MD
LG