Доступність посилання

ТОП новини

Аваков підписав наказ про розформування роти «Торнадо»


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

«Сьогодні я підписав наказ про розформування роти «Торнадо», всі виведені із штату», – зазначив він.

Аваков також додав, що вже розпочато службове розслідування.

За його словами, затримано і судом заарештовано вісім осіб, зокрема семеро бійців роти «Торнадо», один із затриманих служив у спеціальній роті МВС «Гарпун».

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство за вказівкою й безпосередньої участі командира роти Руслана Онищенка.

Матіос також заявив, що після затримання підозрюваних порушників підрозділ вийшов із покори владі і погрожує відкрити вогонь на ураження в разі спроби наблизитися до місця дислокації роти для здійснення там процесуальних дій, у чому має підтримку декого з народних депутатів.

У роті у відповідь пов’язали затримання її командира з діяльністю підрозділу щодо затримання потягів, які, на думку бійців, «везуть контрабанду» на окуповані території чи з них. У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації назвали такі дії роти незаконними.

XS
SM
MD
LG