Доступність посилання

ТОП новини

МВС: посадовці МОЗ привласнили 52,6 мільйона гривень


Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що викрило посадовців Міністерства охорони здоров’я, які через тіньову схему розікрали 52,6 мільйона гривень, призначених на потреби ВІЛ-інфікованих.

«Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в місті Києві викрили злочинну діяльність посадовців Міністерства охорони здоров’я України й одного з суб’єктів господарювання, які уклали договір на придбання лікарських засобів для потреб ВІЛ-інфікованих, за умовами якого на розрахунковий рахунок товариства перерахували бюджетні кошти в сумі 52,6 мільйонів гривень. В подальшому умови договору не виконано, а отримані кошти виведено у «тіньовий» обіг за допомогою ряду підприємств з ознаками фіктивності», – йдеться в повідомленні МВС.

За повідомленням, міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна. Слідство триває, додали в МВС.

Прізвищ чиновників у Міністерстві внутрішніх справ не назвали. МОЗ на звинувачення ще не реагувало.

Наприкінці травня активісти «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ», благодійного фонду «Пацієнти України» і «Центру протидії корупції» пікетували будівлю уряду з вимогою негайно закупити препарати антиретровірусної терапії для людей з ВІЛ, заявляючи, що наявний запас ліків закінчиться 15 червня. Перед цим представники МОЗ України заявили, що перерозподілили препарати між пацієнтами, і їх вистачить до кінця червня.

XS
SM
MD
LG