Доступність посилання

ТОП новини

МЗС влаштовує концерт на підтримку українських політв’язнів у Росії


МЗС влаштувало концерт на підтримку українських політв’язнів у Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

У Києві біля Міністерства закордонних справ у п’ятницю відбувся концерт ансамблю «Київські солісти» під диригуванням Дмитра Яблонського на підтримку українських політв’язнів у Росії. Організатором заходу стало МЗС України.

«Мета концерту – привернути увагу світової спільноти до дій Кремля не лише сухою статистикою», – сказав посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба. Зі сцени оголосили імена десяти ув’язнених, однак Кулеба зауважує, що це лише ті громадяни, про яких щось відомо – насправді в’язнів може бути більше.

Віра Савченко, сестра ув’язненої в Росії Надії Савченко, наголосила: «Добре, що є такі акції нагадування. Але потрібно, щоб ще були акції роботи».

Перед концертом також виступив нещодавно звільнений в’язень Кремля львів’янин Юрій Яценко. Щоб його відпустили, студент порізав собі вени і розпоров живіт.

«Щоб ви розуміли, у яких умовах перебувають політичні в’язні. Це камери на десять квадратних метрів. Можеш кричати про допомогу – усе буде марно. Російська в’язниця – це пекло. І в цьому пеклі зараз наші співвітчизники. Допомогти їм може лише міжнародна громадськість», – каже він.

За даними правозахисників, у Росії наразі незаконно утримують понад десять громадян України. Найстаршому політв’язневі Юрію Солошенкові 73 роки.

XS
SM
MD
LG