Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заблокувала 250 платіжних терміналів на окупованій території Донбасу


У СБУ заявляють, що під час спецоперації було заблоковано 250 терміналів однієї з електронних платіжних систем, через які надсилалися кошти угрупованням «ДНР» та «ЛНР».

«Частина коштів йшла безпосередньо на фінансування терористичної діяльності так званих «ДНР» та «ЛНР», – повідомляють у прес-службі СБУ.

«Приватні підприємці – власники I-box, які не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території, продовжували використовувати ці термінали в окупованих районах попри заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб’єкти господарської діяльності щомісячно сплачували «податки» – 15 відсотків від своїх прибутків представникам так званих «міністерств державної безпеки» терористичних організацій», – зазначають в СБУ.

Під час проведення обшуків в офісах підприємців, співробітники СБУ вилученили докази, що «фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених терористами територіях».

Наразі слідчі органи порушили процедуру відкликання ліцензії з надання фінансових послуг компанією, яка володіла цією платіжною системою – слідчі дії тривають.

XS
SM
MD
LG