Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділив 18 мільйонів євро на супутникове спостереження за Донбасом


Монітор СММ, ілюстраційне фото
Монітор СММ, ілюстраційне фото

Єврокомісія виділила додаткову допомогу Спеціальній спостережній місії ОБСЄ для вдосконалення супутникового спостереження над територією на сході України.

Про це повідомили у Європейській службі зовнішньої діяльності, повідомляє «Укрінформ».

«Продовжуючи підтримку імплементації мінських домовленостей, Євросоюз надає допомогу ОБСЄ і виділяє подальші 18 мільйонів євро у рамках пакета допомоги для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Це фінансування підвищить спроможності СММ з моніторингу і верифікації режиму припинення вогню і виведення важкого озброєння у східній Україні, що передбачено мінськими домовленостями», − заявили в ЄС.

Кошти будуть спрямовані на проведення супутникового фотографування та аналізу території Донбасу, яке здійснюватиме Супутниковий центр ЄС, а також на придбання додаткових засобів спостереження.

Таким чином, обсяг загальної підтримки СММ ОБСЄ з боку Єврокомісії досяг 25 мільйони євро, на які раніше були закуплені 43 броньованих автомобілі, медичне обладнання та проведені тренування спостерігачів.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ й надалі фіксують важке озброєння у регіонах Донбасу, звідки воно мало бути відведене згідно з Мінськими домовленостями.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG