Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: становище на лінії контакту в Україні погіршується


Александер Гуґ, архівне фото
Александер Гуґ, архівне фото

В Організації з безпеки і співпраці в Європі заявляють, що становище на лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України погіршилося.

Це погіршення триває з кінця квітня, сказав заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Гуґ.

Постійно зростає число поранених і загиблих серед цивільного населення з обох сторін, а це свідчить про посилення напруженості і активності бойових дій на лінії контакту й поза нею, сказав він в інтерв’ю агентству «Ройтерз».

Зокрема, заявив він, виникає дедалі більше гарячих точок у раніше спокійних місцях, зростає число випадків використання важких озброєнь, у першу чергу реактивних систем залпового вогню, які вже протягом якогось часу не використовувалися.

Це зростання рівня насильства з обох сторін викликає дуже велику стривоженість, наголосив Гуґ.

За його словами, з огляду і на дотримання режиму припинення вогню, і на вимогу відведення важких озброєнь мінські домовленості порушують обидві сторони.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України, відповідно до мінських домовленостей, іще з 15 лютого теоретично діє режим припинення вогню, важкі озброєння мали бути відведені від неї на відстань поза досяжність пострілу. Але порушення стаються постійно, обидві сторони звинувачують противника у провокаціях.

XS
SM
MD
LG