Доступність посилання

ТОП новини

Тамразов пояснив, чому заплатив за підозрюваного у вбивстві Бузини 5 мільйонів гривень


Тамразов розповів, звідки у нього 5 мільйонів на заставу за Поліщука
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Тамразов розповів, звідки у нього 5 мільйонів на заставу за Поліщука

Олексій Тамразов, який в період з 2010 по 2014 роки обіймав посаду першого заступника голови правління компанії «Укргазвидобування», вніс за підозрюваного у вбивстві Олеся Бузини Дениса Поліщука заставу у розмірі 5 мільйонів гривень, оскільки вважає, що у слідства недостатньо доказів вини Поліщука. Про це він повідомив у коментарі Радіо Свобода.

Також, за словами Тамразова, раніше Поліщук працював у одного з його знайомих, відтак, він мав можливість отримати його характеристику.

«Слідство має встановити – винна людина чи ні, але на сьогодні жодних вагомих доказів, щоб тримати людину під вартою, немає», – пояснив Тамразов.

Також Тамразов заявив, що не планував публікувати інформацію про внесення застави, про що домовлявся з захистом підозрюваного. Однак без його згоди це зробили представники МВС.

Гроші для внесення застави, пояснив Тамразов, він отримав після продажу земельної ділянки у 2009 році, вартість якої – 40 мільйонів гривень.

«Придбав її за значно менші гроші. Але це була остання влучна інвестиція з нерухомістю. Ці гроші мають легальне походження», – резюмував Тамразов.

Сьогодні Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги прокуратури щодо можливості застосування застави до Дениса Поліщука. Засідання відбудеться 2 липня, оскільки суду потрібен час, щоб ознайомитись з матеріалами справи.

18 червня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Дениса Поліщука та Андрія Медведька, яких підозрюють у вбивстві Олеся Бузини.

Для Поліщука визначений термін арешту – 60 днів з можливістю винесення застави на суму близько 5 мільйонів гривень. Сам Поліщук заявляв на суді, що не визнає своєї провини.

Прокуратура Києва подала апеляційну скаргу на рішення суду щодо можливості застосування застави до Поліщука. 23 червня підозрюваного звільнили з-під варти, за нього внесли заставу. Спочатку радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що заставу за Поліщука вніс Тамразов, згодом цю інформацію підтвердив сам Тамразов.

Поліщука та Медведька підозрюють у виконанні вбивства. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази їхньої участі в цьому злочині.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив.

XS
SM
MD
LG