Доступність посилання

ТОП новини

Бої на ділянці між Мар’їнкою і Авдіївкою тривають цілодобово – штаб АТО


У штабі АТО в суботу повідомляють про продовження бойовиками порушень в рамках мінських домовленостей і практично цілодобові бої на окремих ділянках фронту. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО полковникАндрій Лисенко.

«Бойові дії на ділянці між Мар’їнкою та Авдіївкою тривають цілодобово, а після заходу сонця незаконні збройні формування починають активно застосовувати заборонене озброєння, яке розгорнуто по всій лінії фронту, в тому числі і у житлових кварталах Донецька. Внаслідок вогню великокаліберної зброї незаконних збройних формувань під вогнем опиняються і населені пункти на відстані 5-8 кілометрів від лінії зіткнення», –повідомив Лисенко.

За його словами, потужні обстріли з артилерії напередодні українська сторона фіксувала і у Широкиному, Старогнатівці, Станиці Луганській. Ці факти підтверджували раніше і в прес-центрі АТО.

За минулу добу в ході бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, п’ятеро були поранені.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Однак режим припинення вогню порушується. Сторони звинувачують одна одну у зриві домовленостей.

XS
SM
MD
LG