Доступність посилання

ТОП новини

Канада запровадила додаткові економічні санкції проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Канада запровадила додаткові економічні санкції проти 14 російських юридичних і трьох фізичних осіб, повідомив канадський прем'єр-міністр Стівен Гарпер.

«Допоки не буде реального миру, допоки окупаційні війська не будуть відведені, і допоки український суверенітет та територіальна цілісність не будуть відновлені, наслідки для режиму російського президента Путіна мають тривати. Наш уряд анонсує додаткові санкції і візові обмеження проти російських юридичних компаній, а також обмеження щодо експорту-імпорту у Криму», – йдеться у заяві Гарпера, опублікованій у понеділок, 29 червня.

Стівен Гарпер наголосив, що подальші санкції запроваджуватимуть у координації з партнерами Канади.

Згідно з повідомленням МЗС Канади, до розширеного списку санкцій потрапили зокрема російські компанії «Газпром», «Газпром нєфть», «Сургетнєфть» і «Транснєфть».

Що ж до фізичних осіб, то Канада запровадила санкції проти російського політолога Олександра Дугіна, лідера Євразійського союзу молоді Павла Канищева, а також одного з лідерів російського мотоклубу «Нічні вовки» Андрія Коваленка.

Рада ЄС 22 червня ухвалила формальне рішення про продовження обмежувальних заходів проти Росії до 31 січня 2016 року.

Євросоюз, США та інші країни упродовж 2014 року запровадили проти Росії санкції – спершу через анексію українського Криму, згодом – через роль Москви у конфлікті на Донбасі. Імовірне скасування або полегшення режиму санкцій у ЄС пов’язують із виконанням Росією укладених у лютому в Мінську домовленостей у межах тристоронньої контактної групи.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG