Доступність посилання

ТОП новини

Рада дала згоду на затримання та арешт судді Апеляційного суду Києва Чернушенка


Верховна Рада, 21 травня 2015 року
Верховна Рада, 21 травня 2015 року

Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт (взяття під варту) судді Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка.

За відповідний проект постанови про арешт Чернушенка проголосували 273 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Генпрокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

За результатами обшуку в Апеляційному суді, проведеного 19 червня, вилучили гроші, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому є база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду, у тому числі суддів. Антон Чернушенко звинувачення заперечує.

24 червня ГПУ повідомила про підозру Чернушенку у вчиненні незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду та постановленні свідомо неправосудних судових рішень. Також у відомстві заявили, що генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенка від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради про надання згоди на затримання та арешт судді.

25 червня ГПУ і СБУ провели обшук в одному з будинків Чернушенка, виявивши там зброю і патрони, постанови суду з грифом «таємно», документи на використання значних сум коштів на будівництво, талони на пальне та державні номерні знаки.

XS
SM
MD
LG