Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську протестують проти міського голови, обраного від Партії регіонів


У Дніпродзержинську біля будівлі міськради кілька десятків активістів розгорнули наметове містечко, вимагаючи відставки міського голови Станіслава Сафронова.

Активісти спочатку виставили кілька туристичних наметів, а потім – великий армійський намет.

Як повідомили протестувальники, попри дощову погоду вони також розгорнули плакати з фотографіями, що демонструють комунальні проблеми міста, за які, на їхню думку, відповідальний посадовець – розбиті дороги, відкриті каналізаційні люки, облущені фасади будинків.

За словами пікетувальників, міський голова взяв на себе відповідальність за керування містом «під лозунгами Партії регіонів» ще у 2010 році, відтак має відповісти за негаразди в комунальній та інших сферах.

Як заявив один із координаторів акції, депутат міськради Дмитро Пучкін, з вівторка в наметовому містечку розпочинає роботу Штаб міського опору, головне завдання якого домогтись відставки міського голови. Комендантом «наметового Майдану», як називають акцію учасники, обрали одного із бійців АТО. В акції бере участь близько 50 людей.

Наразі Сафронов не коментував звинувачення активістів.

У березні 2015 року Дніпродзержинська міська рада під час пленарного засідання сесії намагалась відправити у відставку міського голову Станіслава Сафронова, однак для затвердження проекту рішення не набралось необхідної кількості голосів. Для висловлення недовіри міському голові забракло 4 голоси. Тоді міський голова був на лікарняному.

Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов обійняв свою посаду після виборів 2010 року. Він був висунутий Партією регіонів.

XS
SM
MD
LG