Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала до суду справу 4 екс-керівників «Беркута» через розгін студентів на Майдані


Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт щодо керівників спецпідрозділу міліції за силовий розгін учасників акцій протестів у Києві 30 листопада 2013 року. Про це йдеться у повідомленні ГПУ на сайті.

«Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох заступників командира полку та двох командирів оперативних рот полку міліції особливого призначення «Беркут», – йдеться в повідомленні.

Усі провадження, за даними ГПУ, міліція відкрила за статтями про перешкоджання проведенню мітингів і перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Як пояснили в ГПУ, керівники спецпідрозділу міліції підозрюються в силовому розгоні протестувальників, внаслідок чогочетверо активістів отримали тяжкі травми, 38 – легкі та щодо 42-х було вчинено насильницькі дії.

Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Загалом у причетності до незаконного насильницького розгону студентського мітингу під підозрою 15 осіб, 9 з яких у розшуку.

Розгін мирної акції за участі здебільшого студентів на майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року активізував масштабний протест, який менш як за три місяці призвів до втечі з України тодішнього президента Віктора Януковича. Його фактичному самоусуненню від влади передували убивства мирних демонстрантів на Майдані.

XS
SM
MD
LG