Доступність посилання

ТОП новини

Парламент зобов'язав підприємців з прибутком більше мільйона гривень мати касові апарати


©Shutterstock
©Shutterstock

Підприємці, чий річний обіг перевищує мільйон гривень на рік, повинні мати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати), а решта - звільняються від такого обов'язку. Про це йдеться у законопроекті №1088, який у середу ухвалила в цілому Верховна Рада. За документ проголосували 248 депутатів.

«Їхнє застосування (касових апаратів – ред.) розпочинається з першого числа місяця кварталу наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних періодах протягом дії платника єдиного податку», – пояснила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Водночас перед голосуванням депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель вимагала максимально обмежити використання касових апаратів.

Міністр фінансів Наталія Яресько запропонувала розробити порядок визначення підприємців, чий обіг коштів перевищує мільйон гривень на рік.

Другий день поспіль під стінами Верховної Ради мітингують підприємці з вимогою не примушувати їх до наявності касових апаратів. Активісти переконані, що обов'язкове застосування касових апаратів у торгівлі призведе до великого навантаження на представників малого бізнесу. Водночас в уряді називають важливою складовою легалізації бізнесу і запобіганням щодо ухиляння від податків.

XS
SM
MD
LG