Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії відкрився фестиваль «Місячник авторських читань»


1 липня у Чехії відкрився міжнародний літературний фестиваль «Місячник авторських читань» – найбільше літературне свято у центрально-східній Європі.

У фестивалі беруть участь письменники з України, Чехії, Словаччини і Польщі. Головною темою цьогорічного 16-ого фестивалю є українська література.

Сьогодні літературні читання у чеському місті Брно відкрила Оксана Забужко. Упродовж липня чехи зможуть зустрітися і почути українські твори в авторському виконанні Юрія Андруховича, Юрія Винничука, Сергія Жадана, Остапа Сливинського, Петра Мідянки, Любка Дереша, Тараса Прохаська та Наталки Сняданко.

Літературні читання відбуваються у чеських містах Брно і Острава. Вони проходять й у польському Вроцлаві, у словацькому Кошице і в українському Львові.

Серед учасників цьогорічних авторський читань чеські письменники Міхал Вівеґ і Карол Сідонь, словацькі Даніел Пастірчак та Івана Ґібова, польські – Кшиштоф Варґа і Павел Смоленьскі.

Фестиваль «Місячник авторських читань» ініціювали у 2000 році чеські україністи, перекладачі і видавці. Програму літературного святадоповнюють театральні вистави, літературні вечори, концерти та кінострічки.

«Місячник авторських читань» триватиме до 4 серпня.

XS
SM
MD
LG