Доступність посилання

ТОП новини

Депутати просять ГПУ перевірити діяльність керівництва Державіаслужби


Парламентський комітет з питань транспорту направив матеріали про діяльність керівництва Державної авіаційної служби до Генеральної прокуратури. Про це у середу, 1 липня, повідомила прес-служба «Блоку Петра Порошенка» з посиланням на заступника голови цього комітету Бориса Козира.

Окрім цього, комітет також вирішив звернутися до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо відповідності обійманій посаді голови Державіаслужби Дениса Антонюка.

«Окрім рішення звернутися до прем’єр-міністра, комітет попросив Генеральну прокуратуру України вивчити матеріали робочої групи щодо діяльності Державіаслужби, направити ці матеріали також в парламентський комітет з питань протидії корупції та Антикорупційне бюро», – заявив Борис Козир.

За його словами, головна претензія до керівника Державіаслужби полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень однією компанією.

«Компанія МАУ монополізувала ринок. Державіаслужба, яка має відповідати за безпеку польотів та надання права польотів, усі рішення приймала виключно на користь компанії МАУ», – зазначив Козир.

27 червня президент України Петро Порошенко оголосив про службове розслідування щодо діяльності голови Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка і усунення його з посади на час розслідування.

Перед цим голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі на засіданні у Міністерстві інфраструктури звинуватив керівника Дениса Антонюка у корупції і що той, «продав свою держслужбу олігархічному інтересу». Денис Антонюк відкинув звинувачення на свою адресу, заявивши, що розмір його зарплати становить 5,5 тисяч гривень і він готовий показати своєму візаві, як живе.

На засіданні комісії у Міністерстві інфраструктури 26 червня Державіаслужба України видавала дозволи на польоти. Спецкомісія розглядала заявки кількох авіакомпаній, серед яких найбільші – Атласджет, МАУ і Дніпроавіа. Саакашвілі втрутився у дискусію, коли вирішувалося питання про доступ до Одеси інших, дрібніших авіаперевізників.

XS
SM
MD
LG