Доступність посилання

ТОП новини

Росія обурена відмовою Фінляндії на в’їзд спікеру Держдуми Наришкіну


Спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін
Спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін

У Росії вважають неприйнятним рішення Фінляндії щодо відмови на в’їзд спікеру Держдуми Росії Сергію Наришкіну.

«Російська сторона вважає неприйнятним рішення фінської влади про відмову у дозволі на приїзд у Гельсінкі голови Держдуми Сергія Наришкіна і п’яти інших членів російської делегації для участі у 24-й щорічній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ 5-9 липня.Посилання на те, що ці парламентарії включені у «санкційні списки» Євросоюзу, абсолютно недоречні. Рішення ЄС не можуть слугувати виправданням для відходу Фінляндії від її міжнародних зобов'язань. Розцінюємо такі дії як відверто недружні, що не відповідають принципам добросусідства і завдають шкоди російсько-фінляндських відносин», – мовиться у заяві МЗС Росії, опублікованій у середу, 1 липня.

Зовнішньополітичне відомство Росії викликало посла Фінляндії у Москві, щоб передати йому цю інформацію.

Раніше сьогодні Фінляндія відмовила спікеру Держдуми Росії Сергію Наришкіну у в’їзді для участі у сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі, яка відбудеться в Гельсінкі з 5 по 9 липня.

У березні минулого року Європейський союз запровадив санкції проти Росії у відповідь на анексію Криму і підтримку сепаратистів на Донбасі. Тоді ж був складений список російських політиків, бізнесменів, чиновників, на яких поширюються візові обмеження.

До складу російської делегації входять ще п’ять людей, які потрапили в «чорні списки» ЄС. Їм також відмовлять у в’їзді, повідомило МЗС Фінляндії.

Наришкін вже після введення санкцій тричі їздив у Францію на різні заходи Парламентської асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG