Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив з конгресменами США загрозу авторитаризму в світі


Президент Петро Порошенко обговорив з представниками Конгресу США у Києві загрози світовій безпеці та небезпеку поширення авторитаризму. Про це йдеться на сайті адміністрації президента.

Порошенко подякував США за постійну підтримку України в її боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет і наголосив на стратегічному характері партнерства між країнами.

«Зараз ми маємо високий рівень довіри між Україною та США. Саме тому я вважаю критично важливим збільшити нашу військову взаємодію. Сьогодні для цього є усі підстави», – сказав президент, наголосивши на тривалості напруження ситуації на Донбасі і необхідності значних зусиль для унеможливлення подальшої агресії проти України.

Водночас голова американської делегації, конгресмен Пітер Роскам сказав, що США разом з партнерами і союзниками постали нині перед серйозним викликом протидії авторитаризму у світі.

«Саме тому підтримка України є одним із пріоритетів у зовнішній політиці Сполучених Штатів», – сказав Роскам.

У середу генерал армії США Мартін Демпсі оприлюднив нову воєнну стратегію США, в якій йдеться, що американська армія має бути готовою протистояти таким державам, як Росія, яка «систематично демонструє неповагу до суверенітету своїх сусідів».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG