Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала призначення Василя Грицака головою СБУ


Голова СБУ Василь Грицак під час засідання Верховної Ради України, в Києві, 2 липня 2015 р
Голова СБУ Василь Грицак під час засідання Верховної Ради України, в Києві, 2 липня 2015 р

Народні депутати України підтримали подання президента Петра Порошенка про призначення на посаду голови Служби безпеки Василя Грицака. За це рішення проголосували 340 народних депутатів за необхідних 226.

«Призначення Грицака не було раптове. Ми чотири дні зустрічалися зі всім депутатським корпусом. За дорученням президента, вношу подання на призначення Василя Грицака на посаду голови служби безпеки України», – сказав з трибуни представник президента Степан Кубів.

Разом із тим, кандидатуру не підтримала фракція «Самопоміч».

«Одна з причин, це те, що ми не розуміємо, як у декларації людини може з’явитись така кількість машин. Вважаємо, що президент має знайти сильнішу кандидатуру», – пояснив таку позицію депутат від «Самопомочі», голова комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв.

Напередодні парламентський комітет з питань національної безпеки та оборони більшістю голосів рекомендував депутатам підтримати запропоновану президентом кандидатуру генерала Василя Грицака. Після відставки минулого місяця Валентина Наливайченка він виконував обов’язки голови СБУ.

На цю ж тему:

02.07.2015
Новий очільник СБУ: лояльність чи професіоналізм?

На відміну від Наливайченка, Грицака вважають розвідником, а не політиком далі

XS
SM
MD
LG