Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: суд за апеляцією кримського екс-депутата Ганиша перенесли


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Заплановане на 1 липня засідання суду міста Києва за апеляційною скаргою колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша щодо скасування запобіжного заходу у вигляді арешту, не відбулися. Засідання перенесли. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив адвокат арештованого екс-депутата Андрій Руденко.

«Причиною перенесення стало те, що Печерський районний суд Києва не переслав документи до Апеляційного суду», – пояснив адвокат.

За його інформацією, нове засідання заплановане на 8 липня.

Адвокат заявив, що докази провини Ганиша є неналежними, а підозри необґрунтованими. У зв’язку з цим Руденко не бачить підстав для продовження запобіжного заходу своєму клієнтові.

Перший заступник прокурора Криму при Генпрокуратурі України Назар Холодницький зазначив, що позиція прокуратури у справі Ганиша не змінилася, а твердження адвоката назвав необґрунтованими.

Печерський районний суд Києва 24 червня розглянув клопотання прокуратури АРК про продовження арешту Ганиша й ухвалив рішення залишити кримського політика, підозрюваного у держзраді, в СІЗО до 16 серпня.

28 квітня 2015 року Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки він перебував у розшуку, і Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму».

XS
SM
MD
LG