Доступність посилання

ТОП новини

Україна передала США імена російських генералів, які воюють на Донбасі – ЗМІ


СБУ передала Адміністрації президента США досьє, у якому йдеться, що п’ять російських генералів відіграють ключову роль в організації та командуванні сил бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР», що визнані в Україні терористичними. Відповідний документ, датований 16 червням, опублікувало видання Bloomberg View.

У досьє СБУ включені прізвища генерал-майора Олега Цекова, який начебто командує двома бригадами угруповання «ЛНР», генерал-майора Валерія Солодчука, який командує корпусом сепаратистських сил угруповання «Новоросія» у Донецьку, генерал-майора Сергія Кузовлева, що командує військовими операціями в Луганській області та генерал-майор Олексій Завізіона, що координує російські військові операції у Донецькій області.

У документі згадується також генерал-майор Роман Шадрін, який називає себе «міністром держбезпеки» угруповання «ЛНР», а також полковник Анатолій Баранкевич, колишній «міністр оборони» сепаратистського регіону Грузії Південної Осетії, який є радником із бойової підготовки угруповання «ЛНР».

Американські офіційні особи підтвердили отримання цього документа і повідомили, що інформація СБУ загалом відповідає оцінкам американської розвідки щодо російської діяльності на Україні.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG