Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував заставу для підозрюваного у вбивстві Бузини Поліщука


Денис Поліщук
Денис Поліщук

Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського райсуду міста про можливість внесення застави за підозрюваного у вбивстві журналіста Олеся Бузини Дениса Поліщука. Суд ухвалив таке рішення на сьогоднішньому засіданні за клопотанням прокуратури Києва.

За рішенням суду, Поліщук перебуватиме під вартою два місяці.

23 червня один із двох підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини вийшов з ізолятора тимчасового тримання. За активіста та колишнього кандидата до парламенту від політичної партії Українська національна асамблея Дениса Поліщука внесли заставу в розмірі 5 мільйонів гривень. Згодом в МВС назвали заставодавця. Ним виявився Олексій Тамразов, який в період з 2010 по 2014 роки обіймав посаду першого заступника голови правління компанії «Укргазвидобування».

Бузину застрелили 16 квітня на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі столиці біля будинку, де він мешкав.

За підозрою у вбивстві Бузини були затримані двоє киян – Андрій Медведько і Денис Поліщук. Через деякий час був затриманий третій підозрюваний, якого незабаром відпустили. Ім’я третього підозрюваного представники правоохоронних органів не назвали.

Спочатку Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт Поліщука і Медведька на два місяці. Згодом Поліщука звільнили під заставу, Медведько залишився під вартою.

XS
SM
MD
LG